Pre-Conference

Pre-Conference - 8th Dec 2016

We are excited to announce the pre-conference agenda for the STC India Chapter 18th Annual Conference. For the first time, we are introducing an exclusive track for inexperienced/relatively junior technical communicators with 1-hour learning sessions conducted by veterans in the field of technical communication. The combined total experience of the speakers is 105 years; isn't that amazing?

We also have a full-day workshop planned for folks interested in DITA and XML authoring using Adobe FrameMaker. Track 2 has two interesting workshops of 3 hours each on “Design thinking and Video documentation.”

Time SlotDuration Track 1 (Tools)Track 2 (UX Design & Video Documentation)Track 3 (Newbie and Wannabe Writers)
09:00 to 09:30 30 mins Registrations & Networking
09:30 to 10:30 1 hour XML Authoring using the existing infrastructure (Adobe FrameMaker)
by Synopsys, Hyderabad
Padmaja Gabbita & Kalyan Ponnekanti
UX - Design Thinking Workshop
by Hexagon, Hyderabad
Rajesh Dhyani & Srinivas Ramshetty
Rudiments of technical writing
by Makarand Pandit
10:30 to 11:301 hour Project Planning and task sheet
by Latha S Murthy
11:30 to 11:45 15 min Networking Tea Break
11:45 to 12:451 hour XML Authoring ... (contd.) UX - Design Thinking... (contd.) Technical illustrations and graphics
by Kiranmayee Pamarthy
12:45 to 13:00 15 mins Photo Session Photo Session Photo Session
13:00 to 14:001 hour Lunch Break
14:00 to 15:001 hourXML Authoring ... (contd.) Video Documentation for Omni Channel
by JDA, Hyderabad
Balan Manickam & Shubham Jaiswal
Principles of Technical Editing
by Nibu Thomas
15:00 to 16:001 hour Team Collaboration and Team work
by Manoj Bokil
16:00 to 16:1515 minsNetworking Tea Break
16:15 to 17:151 hour XML Authoring ... (contd.) Video Documentation….(contd.) Authoring Tools
by Rajesh Singamshetty
17:15 to 17:3015 mins Distribution of Participation Certificate

Venue : (Track 1, 2 & 3)

Hexagon Capability Center India Private Limited
(formerly known as Intergraph)
Hitech City Main Road, Phase 2, HITECH City (near Lemon Tree Hotel)
Hyderabad

Note : Participants can register for a singular track only and no changes will be allowed once the selection is confirmed.

IMPORTANT : The pre-conference participants are required to get their own laptops for the pre-conference sessions with the following software preloaded:
Track 1 - Trial version of Adobe FrameMaker 2015 and Adobe RoboHelp
Track 2 - Trial version of Camtasia Studio 8.6.x versions.