Main Conference

  • Day 1 (9th Dec 2016)
  • Day 2 (10th Dec 2016)
Time SlotDuration Track 1 (Leadership and Management) Track 2 (Writing and Communication) Track 3 (Tools and Emerging Technology) Track 4 (Potpurri)
09:00 to 09:30 30 mins Registrations & Networking
09:30 to 09:35 5 mins Ceremonial Lighting of the Lamp (Inauguration of the Annual Conference)
09:35 to 09:40 5 min Address by the STC USA - President Adriane L Hunt (Pre-recorded Video)
09:40 to 09:45 5 mins Address by the STC USA - Vice President Alyssa Fox (Pre-recorded Video)
09:45 to 09:50 5 mins Conference Program Manager Note - Padmaja Vaidhula
09:50 to 10:00 10 mins Address by the STC India Chapter President - Makarand Pandit
10:00 to 10:30 30 mins Keynote Speech - Scott T. Miller, Information Architect, Oracle Apps Information Development
10:30 to 11:00 30 mins Awards and Recognitions
11:00 to 11:15 15 min Networking Tea Break
11:15 to 11:30 15 mins Group Photo Session
11:30 to 12:15 45 mins Inking A Harmonious Career & Managing It Well
by
Amit Kapoor

Using Design Thinking in Task Analysis
by
Gokul Anand Kamaraj

Augmenting Customer Experience – Augmented Reality trends in Product Documentation
by
Sam George

AUTHOR CONTENT FASTER : Cool ways you didn't know to speed up authoring(XML and Unstructured) in Adobe FrameMaker 2015
by
Bharat Prakash

12:15 to 13:00 45 mins Project Management
– In a nutshell
by
Latha S Murthy

UX IS OUR STRENGTH
– we design to write
by
Christopher Ganta

Experience API –TIN CAN (xAPI)
by
Gopalkrishnan Tharoor

Personalizing content and publishing it to 17 different output format with a single tool
by
Manminder Singh

13:00 to 14:001 hour Lunch Break
14:00 to 14:45 45 minsWill I be promoted this year?
by
Sachin Shenoy

Is Data Analytics Passé, or
Is Action Analytics in?
by
Roma Chaudhuri

Automate? Easy!
Script Your Way!!!
by
Nandini S

The power of One
by
Abhishek Jain

14:45 to 15:30 45 mins A Dollar Perspective to Developer Documentation
by
Nikhil Sulluru

Continuous REST API Documentation Development and Delivery
by
Abhishek Sura
Vijay Tiwary

Using Confluence as your CMS
by
Ravee Panjwani

Providing Cost-Effective, Integrated Documentation - Learning Solutions for All Platforms
by
Sonya O' Reilly

15:30 to 15:4515 minsNetworking Tea Break
15:45 to 16:30 45 mins Pro-employee Management with Strategic Leadership
by
Srikanth Parthasarathy

The Wings of Transformation
by
Shanthi B

Scripting Videos
– What Makes a Good Script?
by
Vijay Kumar Govind
Chetan Mohite

Making product documentation smart and interactive
by
Srihari B T

16:30 to 17:15 45 mins Technical Information – Transformation from being a Cost Center to Profit Center
by
Ravi Kumar Adapa

How to eat an elephant?
by
Ruchi Vohra
Preethi Satish

User Assistance Strategies
for IoT Applications
by
Suresh Srinivasan
Akhil Hariskrishnan

41 Shades of Blue
by
Prarthana Ajith
Sachin Shenoy

17:15 to 18:00 45 mins Managing Localization of Product Documentation
by
Ashwathama Gudugunti

Cognitive Theories and Assessments in Learning
by
Kiranmayee P

Disruptive Technology Trends and Technical Writing
by
Anjali Anantharamu
Dhannya Nair

Taking the big leap from necessary evil to business asset
by
Animesh Mukherjee

18:15 to 19:15 1 hour Annual General Body Meeting - STC India
19:00 onwards  Entertainment Evening and Networking Dinner     (View Photo Gallery)
Time Slot Duration Track 1 (Leadership and Management) Track 2 (Writing and Communication) Track 3 (Tools and Emerging Technology) Track 4 (Potpurri)
09:00 to 09:30 30 mins Networking
09:30 to 10:15 45 mins Freelancing
by
Makarand Pandit

The Intersection and Future of User Assistance and Literature
by
Alekhya Sen Gupta
Parth Shah

Content variation using correlation coefficient for better customer reach
by
Mainak Roy
Rathi Babu

The Strategic Role of Information Development in Continuous Delivery
by
Sreya Dutta & Asad Halim

10:15 to 11:00 45 mins Unconscious Bias
in Technical Writing
by
Roopa Ravikumar
Purnima Venkatesh

It’s Agile time :
Let’s spruce up our writing!
by
Aarthi Kumar

Plan, Develop, and Deliver Technical Videos
by
Swati Gupta
Disha Bhardwaj

Why should Tech Writers and Products speak the customer’s language?
by
Sandeep Nulkar

PPT NA
11:00 to 11:15 15 min Networking Tea Break
11:15 to 12:00 45 mins Beyond Documentation Manager
by
Nivedita Aggarwal

Is there something wrong with your Calling Card?
by
Nibu Thomas

Managing content using DIBA
by
Surbhi Gupta

It’s All Greek to Me
by
Bob Raymond

12:00 to 12:45 45 mins Collaborating more effectively to create a success story
by
Srimathi Kandasamy
Manoj Bokil

The Street Food Vendor Approach to Information Development
by
Tejaswi Tatavarthi
Asad Halim

Best Practices of API Documentation using Swagger
by
Sarah Gideon

Sneak Preview of Adobe FrameMaker Next
by
Abhishek Jain

PPT NA
12:45 to 13:45 1 hour Lunch Break
13:45 to 14:30 45 mins Leadership in Technical Writing – Opportunities and Challenges
by
Kavitha Shinde

Success Mantras for being an Effective Information Developer
in Agile
by
 Archana Tiwary
Jyotsana Kichloo

Arrival of AR: Impact and Opportunities for Technical Communication
by
Rohit Kanwar

PPT NA
Evolving from Information Creation to Information Experience
by
Lavanya Krishnamurthy
Sandeep Medikonda

14:30 to 15:15 45 mins Strategies to inspire impatient writers to adopt Processes and Tools
by
Srinivas Vellikad

Lessons in Technical Editing from Harry Potter, Game of Thrones, and Sultan
by
Jonaki Ray

Using Podcasts for User Assistance
by
Suresh Srinivasan
Akhil Hariskrishnan

The Neuroscience of Content Experience 
by 
Mugdha Kulkarni

15:15 to 15:30 15 mins Networking Tea Break
15:30 to 16:30 1 hour Panel Discussion : Why user goal oriented and task-oriented writing is important vs. writing the product features
16:30 to 17:30 1 hour Decoding the Salary Survey, Declaring the next Admin Council, and Vote of Thanks!